Severoeurópska a juhoeurópska dizajnová tradícia v slávnom spojení: Pozrite si edíciu podlahovej lampy 9602 s fínskym dizajnom od Pierra Freya tu

22. aprīlis 2024
Severoeurópska a juhoeurópska dizajnová tradícia v slávnom spojení: Pozrite si edíciu podlahovej lampy 9602 s fínskym dizajnom od Pierra Freya tu
Nová špeciálna edícia ikonickej dizajnovej stojacej lampy 9602 od Paava Tynella si našla cestu do dánskych obývacích izieb. Stojaciu lampu, prezývanú "čínsky klobúk" kvôli jej plochému kužeľovitému tvaru, vymyslel fínsky dizajnér Paavo Tynell v roku 1935 pre hotel Aulanko vo Fínsku. Ďalšie krásne výtvory z Tynellovej ruky nájdete priamo tu!

Lampa 9602 je jedným z najuznávanejších diel fínskeho majstra osvetlenia a vynikajúcim príkladom jeho skúseností pri vytváraní funkčného dizajnu s nadčasovou estetikou, vďaka ktorej je stále štýlovým a aktuálnym doplnkom interiéru.

Špeciálna edícia je navrhnutá so skladaným textilným tienidlom z bavlny s ľahko rozpoznateľným vzorom Le Jardin de Palais, ktorý vytvoril francúzsky dizajnér a módny návrhár Pierre Frey. Lampa sa uvádza na trh v spolupráci s parížskym textilným domom Maison Pierre Frey, ktorý je dlhoročným lídrom v oblasti štýlu a dizajnu a je známy svojimi živými a detailnými motívmi. Farebný, pestrý a starostlivo vykonaný vzor tvorí harmonický kontrast k prísnemu dizajnérskemu jazyku, ktorý charakterizuje majstrovské dielo Paava Tynella. Lampa si zachováva široké trojuholníkové tienidlo, lesklý mosadzný podstavec a zodpovedajúci mosadzný prvok v hornej časti tienidla, ktorý dodáva sérii vysokú rozpoznávaciu hodnotu. Otvorené široké tienidlo zabezpečuje rozptýlenú žiaru svetelného zdroja za ním, vďaka čomu je lampa 9602 účinným a zároveň dekoratívnym zdrojom svetla, ktorý dopĺňa celkové osvetlenie v miestnosti. Rám je obalený ratanom, ktorý dodáva vzhľadu lampy hmatový prvok a krásne sa kombinuje s naturalistickým záhradným motívom na tienidle. Edícia 9602 od Pierra Freya tak dosahuje dokonalú rovnováhu medzi exkluzivitou a prístupnosťou v jednom krásnom diele.  

Túto špeciálnu edíciu nájdete spolu so všetkými ostatnými krásnymi variantmi lampy 9602 priamo tu!