Limitovaná edícia Louis Poulsen: PH 2/2 Luna od Poula Henningsena

1. septembris 2023
Limitovaná edícia Louis Poulsen: PH 2/2 Luna od Poula Henningsena
PH 2/2 Luna je tohtoročná limitovaná edícia svietidla od Louisa Poulsena.

Svietidlo PH 2/2, ktoré pôvodne navrhol sám Poul Henningsen v roku 1939, sa teraz znovu vydáva ako exkluzívny zberateľský predmet pre milovníkov dizajnu. Za reedíciou stojí spoločnosť Louis Poulsen, ktorá každoročne spestruje život dizajnových nadšencov prestížnymi svietidlami v limitovaných edíciách.

Tohtoročná limitovaná edícia lampy bola pôvodne známa ako nočná lampa, pretože práve na nočný stolík Poul Henningsen myslel, keď navrhoval PH 2/2. Pôvodná lampa sa nápadne podobá na novo vydanú verziu s výrazným zakriveným rámom a úžasnými dizajnovými detailmi. Rám, podstavec a objímka sú vyrobené z nádherne brúsenej mosadze a jemné línie vrcholia v elegantnej konštrukcii tienidla z fúkaného opálového skla.

V pravom štýle Poula Henningsena sú tienidlá založené na dizajnérovom systéme troch tienidiel, ktorý pochádza z roku 1926. Cieľom bolo vytvoriť tienidlá, ktoré minimalizujú oslnenie od vtedajších slabých žiaroviek.

Prečítajte si o predchádzajúcich limitovaných edíciách od spoločnosti Louis Poulsen tu

Lampa na nočný stolík Poula Henningsena

Pôvodná lampa Poula Henningsena na nočný stolík, uvedená na trh v roku 1939, bola kratšia ako nová limitovaná reedícia, ktorú vytvoril Louis Poulsen. Pôvodne PH 2/2 merala na výšku len 230 mm - zatiaľ čo nová nočná lampa meria neuveriteľných 320 mm. Vďaka tomu je lampa univerzálnejšia a teraz sa dá používať napríklad aj na pracovnom stole.

Tým však praktické doplnky nekončia. Okrem väčšej výšky Louis Poulsen zabezpečil aj otočnú hlavu lampy. To znamená, že svetlo môžete nasmerovať presne tým smerom, kde ho potrebujete.

Pozrite si limitovanú edíciu PH 2/2 Luna tu!