FLOS STORIES: Rodina LED Kelvin - inovácia a dizajn v dokonalej harmónii

23. septembris 2024
FLOS STORIES: Rodina LED Kelvin - inovácia a dizajn v dokonalej harmónii
Ikonická rodina LED svietidiel Kelvin, ktorú navrhol Antonio Citterio v spolupráci s Flos, ponúka pôsobivý rad technologických pokrokov v oblasti osvetlenia. Vďaka stolným aj stojacím lampám sa v rade Kelvin podarilo spojiť modernú estetiku s pokročilou technológiou LED v elegantnej a funkčnej podobe.

Jednou z najpozoruhodnejších noviniek v svietidlách Kelvin Edge je použitie najmodernejšej technológie LED Edge Lighting. Táto inovácia umožnila výrazne zmenšiť hlavu svietidla, odstrániť kábel medzi ramenom a hlavou svietidla a zlepšiť otočný kĺb. Zároveň sa optimalizoval prierez tenkého ramena pre efektívnejší dizajn.

Na povrchu hlavy lampy je integrovaný senzor Soft Touch, ktorý umožňuje nastaviť jas aj teplotu farieb podľa potreby - to všetko prirodzeným a intuitívnym pohybom. Vďaka tomuto jednoduchému používaniu sú svietidlá Kelvin obzvlášť prispôsobivé pre rôzne pracovné a obytné prostredia, kde je dôležité presné osvetlenie.

Svietidlá Kelvin Edge sa vyznačujú aj tým, že ponúkajú rovnomerné rozloženie svetla bez dvojitých tieňov, čím vytvárajú čistý a jasný svetelný obrazec. Pokročilá technológia zabezpečuje nielen optimálnu intenzitu svetla, ale aj maximálny zrakový komfort pre používateľa.

Ďalšou jedinečnou vlastnosťou svietidiel Kelvin LED sú ich ekologické režimy. Stlačením optického tlačidla ON/OFF na hlavici lampy sa lampa prepne z individuálneho režimu, v ktorom možno jas nastaviť manuálne (oranžová farba), do automatického, energeticky úsporného režimu (zelená farba). V tomto zelenom režime lampa automaticky upravuje jas na základe množstva okolitého svetla, čím výrazne znižuje spotrebu energie.

Vďaka inovatívnej technológii a nadčasovému dizajnu predstavuje rodina LED svietidiel Kelvin moderné riešenie osvetlenia, ktoré stanovuje štandard pre budúce svietidlá.

Pozrite si celý rad svietidiel Kelvin LED od spoločnosti Flos tu

Pôvodný text od spoločnosti FLOS v článku FLOS STORIES