Louis Poulsen uvádza na trh ikonické dizajny PH 5 a PH 5 Mini v nových monochromatických farbách

29. augusts 2024
Louis Poulsen uvádza na trh ikonické dizajny PH 5 a PH 5 Mini v nových monochromatických farbách
Spoločnosť Louis Poulsen práve predstavila ikonické závesné svietidlá PH 5 a PH 5 Mini v štyroch nových monochromatických farbách vrátane Pale Pewter, Pale Blush, Burgundy a Dusty Indigo. Tieto nové farby dodávajú klasickým dizajnom Poula Henningsena, ktoré boli pôvodne uvedené na trh v roku 1958, modernú a štýlovú aktualizáciu.

Dizajnová ikona s nadčasovou funkčnosťou
Poul Henningsen vyvinul závesný model PH 5 ako reakciu na neustále zmeny tvaru a veľkosti žiaroviek. Jeho cieľom bolo vytvoriť svietidlo, ktoré by sa dalo použiť s akýmkoľvek zdrojom svetla a zároveň by poskytovalo mäkké, príjemné a neoslňujúce svetlo. To sa podarilo dosiahnuť vďaka Henningsenovmu systému troch tienidiel, ktorý zabezpečuje rovnomerné rozloženie svetla a jeho príjemné pôsobenie na oči. Svietidlo PH 5 je známe tým, že vyžaruje svetlo smerom nadol, ktoré osvetľuje aj vlastný rám svietidla, čím vytvára mäkké a príjemné vyžarovanie svetla zo stredu závesného svietidla.

Nové farby, rovnaká klasická krása
Nové monochromatické farby Bledá Pewter, Bledá Blush, Burgundy a Dusty Indigo dodávajú známym príveskom PH 5 a PH 5 Mini moderný nádych. Farby sú starostlivo vybrané tak, aby dopĺňali moderné aj klasické interiéry a dodali elegantný nádych každej miestnosti. Model PH 5 Mini, uvedený na trh v roku 2017, je menšou verziou pôvodného modelu PH 5 a má horný odtieň s priemerom približne 30 cm. Vďaka menším rozmerom je ideálny do menších priestorov alebo ako doplnok k väčšiemu svietidlu PH 5.

Vedecký prístup k svetlu
Poul Henningsen mal k návrhu osvetlenia vedecký prístup. Jeho systém troch tienidiel, ktorý vynašiel v roku 1925, je založený na logaritmickej špirále, ktorá zabezpečuje rovnomerné rozloženie svetla a eliminuje oslnenie. Vďaka tomu sú závesné svietidlá PH 5 a PH 5 Mini ideálne na osvetlenie v jedálni, nad kuchynským stolom alebo v akejkoľvek inej miestnosti, kde je potrebné príjemné a funkčné svetlo.

Dedičstvo kvality a dizajnu
Od svojho uvedenia na trh si svietidlá PH 5 a PH 5 Mini získali veľkú popularitu po celom svete a stali sa symbolmi dánskeho dizajnu. Ich schopnosť prispôsobiť sa rôznym zdrojom svetla a interiérom z nich robí nadčasové kúsky, ktoré pozdvihnú každú miestnosť. Nové monochromatické farby vnášajú do klasického dizajnu sviežosť a zároveň zachovávajú funkčnosť a estetickú príťažlivosť, o ktorú sa spoločnosť Henningsen pôvodne usilovala.

Uvedením týchto nových farebných variantov pokračuje spoločnosť Louis Poulsen v tradícii spájania funkčnosti a formy spôsobom, ktorý je oslavou minulosti a zároveň pohľadom do budúcnosti. Nové závesné svietidlá PH 5 a PH 5 Mini sú už k dispozícii a pripravené priniesť svoje ikonické svetlo do nových domovov po celom svete.

Pozrite si všetky svietidlá PH 5 a PH 5 Mini v monochromatických farbách tu