Louis Poulsen uvádza na trh niekoľko exkluzívnych svietidiel k výročiu - PH Snowball a Panthella 160 Portable

3. augusts 2024
Louis Poulsen uvádza na trh niekoľko exkluzívnych svietidiel k výročiu - PH Snowball a Panthella 160 Portable
Pri príležitosti 150. výročia založenia spoločnosti Louis Poulsen rozšíril tento kultový dizajnový dom svoju jubilejnú kolekciu o dve jedinečné špeciálne edície, vrátane PH Snowball Závěsná Lampa Anniversary Edition Matt Biela/Pale Rose a Panthella 160 Portable Stolová Lampa Anniversary Edition Mosadz/Opal Biela. Tieto nové prírastky, uvedené na trh v roku 2024, sú vytvorené na oslavu bohatej histórie dizajnérskeho domu a vzdávajú hold dvom najvýznamnejším škandinávskym dizajnérom Poulovi Henningsenovi a Vernerovi Pantonovi.

Snehová guľa PH, ktorú navrhol Poul Henningsen v roku 1958, bola prvýkrát vystavená v Dánskom múzeu dekoratívneho umenia (teraz Designmuseum Danmark) ako súčasť výstavy "Sklo, svetlo a farba". Vďaka svojej sférickej siluete, ktorá pozostáva z ôsmich odtieňov, ponúka PH Snowball výnimočné svetlo bez oslnenia, ktoré sa Henningsen vždy snažil vytvoriť. Výročná verzia predstavuje krásny matný biely vonkajší povrch v kombinácii s diskrétnymi svetloružovými reflexnými stranami a mosadzným rámom. Táto kombinácia dodáva lampe teplý a luxusný vzhľad, ktorý časom získa krásnu patinu a dodá lampe charakter. PH Snowball Anniversary Edition bude vyrobená v limitovanej sérii 600 kusov na celom svete, z ktorých 300 je vyhradených pre Európu. Každá lampa bude individuálne očíslovaná a na tienidle 4 bude vygravírovaný nápis "Europe", vďaka čomu bude každý kus jedinečný.

Lampa Panthella Vernera Pantona, pôvodne navrhnutá v roku 1971, sa stala dizajnovou klasikou vďaka svojmu mäkkému, organickému tvaru a funkčnému vyžarovaniu svetla. Panthella 160 Portable Anniversary Edition je kompaktná, prenosná verzia Pantonovho ikonického dizajnu. Táto lampa s tienidlom s priemerom len 160 mm a vrchnou maticou z metalizovanej mosadze spája eleganciu s mobilitou. Vnútorný reflektor je biely, čo zabezpečuje príjemné a rovnomerné vyžarovanie svetla cez priehľadný opálový difúzor. Vďaka tomu je svietidlo Panthella 160 Portable ideálne na použitie v domácnosti, kde môže dodať štýl aj funkčnosť.

Obe jubilejné lampy sú prezentované v elegantnej farebnej kombinácii matná biela/bledoružová s detailmi z leštenej mosadze, ktoré časom získajú krásnu patinu. Tieto teplé kovové tóny dodávajú lampám vintage nádych, ktorý krásne doplní akýkoľvek domáci dekor a zvýrazní ich estetickú hodnotu. Začiatkom tohto roka spoločnosť Louis Poulsen uviedla na trh aj ďalšie jubilejné verzie vrátane nového závesného svietidla PH Artichoke vo veľkostiach Ø480 a Ø600, závesného svietidla PH 5 Poul Henningsen a stolovej lampy AJ Mini Arne Jacobsen. K tejto ikonickej kolekcii, ktorá štýlovo a elegantne oslavuje 150-ročné dedičstvo spoločnosti Louis Poulsen, sa teraz pridávajú nové lampy Panthella Portable a PH Snowball.

Pozrite si všetky jedinečné svietidlá v jedinečnej výročnej kolekcii Louis Poulsen tu.