Pravá dánska dizajnová klasika od spoločnosti Vipps - bytové doplnky teraz prichádza do Lampemesterenu

19. augusts 2024
Pravá dánska dizajnová klasika od spoločnosti Vipps - bytové doplnky teraz prichádza do Lampemesterenu
Všetko sa začalo v roku 1939, keď manželka Holgera Nielsena chcela pre svoj novootvorený kadernícky salón inteligentné riešenie na skladovanie odpadu. Presnejšie, všetko sa to začalo v roku 1932, keď Holger Nielsen vyhral auto, ktoré neskôr vymenil za lis na kovy, aby mohol vyrábať veci do domácnosti. Ako zručný kováč, ktorým bol, Holger splnil želanie svojej ženy a vytvoril niečo, čo sa neskôr stalo ikonou dánskeho dizajnu: Vipp pedálové vedro. To, čo robilo toto vedro výnimočným, bol jeho špeciálny mechanizmus, ktorý umožňoval jeho otváranie a zatváranie nohou. Bol to začiatok skutočného dizajnérskeho dobrodružstva, ktoré neskôr zahŕňalo nábytok, kuchyne a celý koncept hotela. Vipp je stále rodinná, nezávislá dánska dizajnérska spoločnosť, ktorú v Kodani vedie Holgerova dcéra Jette Egelundová, jej dve deti Kasper a Sofie a 55 zamestnancov.

Klasický pedálový odpadkový kôš sa vyrába dodnes, ale za posledných osemdesiat rokov sa rozrástol o nespočetné množstvo rôznych verzií, veľkostí a niekoľko farebných variantov. Hoci je pedálový kôš stále charakteristickým výrobkom značky Vipp, dánska značka vydáva aj množstvo ďalších bytových doplnkov, ktoré sa vyznačujú rovnakými čistými líniami, jednoduchými severskými tvarmi a neutrálnou farebnosťou, ktoré definujú jedinečný dizajnový jazyk značky Vipp.

Mnohé nádherné dizajny sú teraz k dispozícii aj v predajni Lampemesteren. Tu môžete objaviť dizajnérske dobrodružstvo spoločnosti Vipp a preskúmať jej jedinečný prístup k dizajnu, ktorý úžasne spája praktické a estetické hľadisko. Takmer všetky výrobky sa dodávajú v rovnakej farebnej škále, vďaka čomu sa dajú ľahko kombinovať v celej škále. Kompletný sortiment nádherných výtvorov od spoločnosti Vipp nájdete tade.