Krásne dizajnové vázy, ktoré skrášlia váš interiér - pozrite si novú kolekciu Okra od spoločnosti Kartell tu!

15. augusts 2024
Krásne dizajnové vázy, ktoré skrášlia váš interiér - pozrite si novú kolekciu Okra od spoločnosti Kartell tu!
Od svojho založenia v roku 1949 je talianska dizajnérska skupina Kartell zodpovedná za množstvo nádherných návrhov pre interiérový dizajn - svietidiel aj bytových doplnkov. Spoločnosť Kartell, ktorá spolupracovala s mnohými velikánmi dizajnu vrátane Paola Rizzatta a Philippa Starcka, sa špecializuje na plast ako médium na vytváranie inovatívnych aplikácií pre moderný dizajn a bývanie. Nová séria váz Kartell, Okra, sa vyznačuje rovnakou myšlienkou, a preto je vyrobená zo 100 % recyklovaného plastu. Trvalá udržateľnosť, recyklácia a optimálne využitie dostupných zdrojov tu boli základom krásneho dizajnu, ktorý sa prejavuje v estetickej kolekcii malých a veľkých váz v množstve nádherných farieb.

Séria Okra je dielom španielskej dizajnérky Patricie Urquioly pre talianskeho výrobcu dizajnu Kartell. Urquiola študovala architektúru a dizajn na Universidad Politécnica de Madrid a absolvovala štúdium na Politecnico di Milano, kde študovala pod vedením talianskeho majstra dizajnu Achilleho Castiglioniho. Odvtedy Urquiola spolupracovala s viacerými medzinárodnými dizajnérskymi spoločnosťami, ktoré jej nápady pretavili do mnohých nádherných výtvorov. Spoločnosť Lampemesteren predáva svietidlá aj domáce potreby od Urquioly. Všetky ich nájdete tade.

Vázy sa dajú použiť ako čisto dekoratívne predmety, prípadne s ozdobným kvetom alebo kyticou, aj ako estetické riešenie na uloženie rôznych predmetov dennej potreby. Dizajn váz charakterizujú jemné krivky a pravidelný vzor drážok na povrchu, čo im dodáva matný charakter a rafinovaný vzhľad. Každý farebný variant je starostlivo vybraný tak, aby vytvoril krásny pútač pozornosti, ktorý sa zároveň ľahko začlení do domáceho interiéru. Prezrite si celý sortiment Okra tu