In Vitro by Philippe Starck - Elegancia a sloboda vo vonkajšom osvetlení

27. jūlijs 2024
In Vitro by Philippe Starck - Elegancia a sloboda vo vonkajšom osvetlení
Philippe Starck, slávny francúzsky priemyselný dizajnér, rozšíril svoju kolekciu In Vitro o novú prenosnú lampu s názvom In Vitro Unplugged. Tento prírastok do vonkajšieho osvetlenia vytvára magickú atmosféru vďaka sérii luminiscenčných sklenených gulí, ktoré sa rozsvecujú ako čisté architektonické svetelné objemy.

Lampa In Vitro Unplugged je navrhnutá tak, aby vás nasledovala všade, kam sa pohnete, a je tak dokonalým spoločníkom na príjemné večery a štýlovým doplnkom vášho domova počas denného svetla. Lampa takmer nič neváži a má farebnú silikónovú rukoväť, vďaka ktorej sa ľahko prenáša z miesta na miesto. Nie sú potrebné žiadne káble ani zástrčky, čo vám poskytuje úplnú voľnosť pohybu a flexibilitu.

Lampa sa dodáva v siedmich rôznych povrchových úpravách: biela, lesná zelená, svetlozelená, tmavohnedá, terakotová, čierna a antracitová. Táto rozmanitosť dizajnu umožňuje prispôsobiť lampu akémukoľvek vkusu a štýlu interiéru.

Philippe Starck opisuje svoju víziu lampy In Vitro slovami: "Od počiatku vekov bola žiarovka chránená sklenenou kupolou. Tá dnes mizne v prospech samotného svetla. Je to poetická a surrealistická myšlienka dematerializovaného architektonického osvetlenia a spomienka na priestor obsadený svetlom."

Svetlo z In Vitro Unplugged je mäkké a rozptýlené, bez výrazných kontrastov, vďaka pokročilej technológii Edge Lighting. Bodové LED diódy sú tu skryté opaleskujúcim difúzorom, ktorý svetlo vyhladzuje.

Kolekcia obsahuje aj niekoľko typov inštalácií: Verzie so stĺpikmi sa dajú ľahko pripevniť na akýkoľvek povrch, zatiaľ čo závesné modely integrujú napájací kábel do konštrukcie svietidla, čím získavajú elegantný vzhľad. Verzia In Vitro Rod, dostupná v dvoch veľkostiach, ponúka pevný závesný systém, ktorý zachováva charakteristický dizajn zapuzdreného svetla série In Vitro.

Kolekcia In Vitro od Philippa Starcka so svojím špičkovým dizajnom a funkčnosťou naďalej stanovuje nové štandardy pre moderné vonkajšie osvetlenie.

Pozrite si celý rad In Vitro od spoločnosti Flos tu

Pôvodný text od spoločnosti FLOS v článku FLOS STORIES