Dizajn sa stretáva s vesmírom v prívesku Elara od talianskej spoločnosti Lodes

22. jūlijs 2024
Dizajn sa stretáva s vesmírom v prívesku Elara od talianskej spoločnosti Lodes
Slovinská priemyselná dizajnérka Nika Zupanc sa inšpirovala úžasným vesmírom planetárnych dráh a vzájomne sa ovplyvňujúcich nebeských telies a svoj najnovší dizajn lampy posunula do nových vesmírnych výšin. Závesné svietidlo Elara s nádherným spojením prstencov a gúľ vytvára harmonický celok a dotvára astrálnu tému svojou vznášajúcou sa štruktúrou, ktorá zaberá priestor interiéru s rovnakou ľahkou gráciou ako mesiace a planéty vo vesmíre. Od ukončenia štúdia na Škole dizajnu v Ľubľane v roku 2000 Zupanc navrhoval krásne a kvalitne spracované výtvory pre celý rad spoločností vrátane talianskeho výrobcu svietidiel Lodes, ktorý má za sebou viac ako 70 rokov skúseností s osvetlením. Ďalšie návrhy Niky Zupanc nájdete priamo tu.

Elara je Diova milenka v gréckej mytológii a zároveň ôsmy najväčší mesiac Jupitera v astronómii. Názov dokonale ladí s astrálnou témou, ktorá charakterizuje každý detail dizajnu prívesku Elara. Vyjadrujú to tenké a dokonale pravidelné kovové krúžky, ktoré tvoria nádherný presah v strede lampy. Spodný bod zvislého prstenca je opatrený guľovým prvkom - ako planéta na svojej obežnej dráhe. V guli je umiestnený svetelný zdroj lampy v podobe zabudovaného LED modulu s účinnou premenou energie, ktorý zabezpečuje jasné a priame svetlo. Guľa má na každom konci svetelný výstup, vďaka čomu svetlo vychádza v dvojitej žiari s teplým svitom, ktorý dokáže ľahko osvetliť celú miestnosť. Keď svetlo lampy nahor dopadá na horizontálny prstenec, vytvára sa krásny tieňový vzor, ktorý sa zväčšuje na stenách miestnosti, čo dodáva jedinečný aspekt kvalite svetla tejto lampy. Horizontálny prstenec možno nastaviť do rôznych polôh, čo vám umožní experimentovať s rôznymi vzhľadmi a meniť celkový vzhľad lampy. To vám tiež umožňuje nastaviť vzor tieňa, keď je lampa zapnutá, čo dodáva lampe aj svetelnému vzoru individuálny vzhľad.

Závesné svietidlo Elara je k dispozícii v niekoľkých verziách, veľkostiach a farebných variantoch. Celú krásnu kolekciu príveskov nájdete tu