FLOS STORIES: Skynest Marcela Wandersa spája technológiu a poéziu

29. jūnijs 2024
FLOS STORIES: Skynest Marcela Wandersa spája technológiu a poéziu
Kreatívny a poetický dizajn Marcela Wandersa získava nový rozmer v jeho najnovšom návrhu osvetlenia Skynest pre spoločnosť Flos. Skynest spája formálnu eleganciu s technickou inováciou a je umelecký a sofistikovaný. Vďaka LED pásu votkanému do textilnej trubice vytvára Skynest tvar podobný košu, ktorý je estetický a technologicky vyspelý.

Skynest pozostáva z 24 svetelných LED pásov pokrytých dvojfarebnou textilnou štruktúrou. Svetlo vyžaruje len z bielej strany, zatiaľ čo farba textílie zostáva viditeľná na vonkajšej strane. Kombinácia rôznych svetelných prvkov so 48 farebnými lištami na oboch stranách oživuje lampu. Výsledkom je éterická, svetelná prítomnosť, ktorá je jasne inšpirovaná svetom remeselnej výroby, ale s nečakaným technologickým nádychom.

Wandersova intuitívna myšlienka využiť tkanie ako nový zdroj svetla je revolučná a prekvapujúca zároveň. Zatiaľ čo tkanie tienidiel je pri osvetlení inšpirovanom remeslom takmer štandardom, zmena perspektívy - urobiť z koša samotný zdroj svetla - mení Skynest na inovatívny dizajnový kúsok. Vytvára most medzi dvoma svetmi, ktoré sa v našej modernej dobe čoraz viac zbližujú.

Aj samotný názov Skynest je veľmi symbolický: evokuje spomienky na Wandersove predchádzajúce majstrovské diela a vyvoláva predstavu vznášajúceho sa svetelného hniezda - snovú a poetickú víziu. Skynest je tiež príkladom udržateľného dizajnu. Je vyrobený z recyklovaného a plne recyklovateľného plastu (PL). Každú časť držia na mieste špeciálne mikrospojky a na zostavenie jednotlivých častí sa nepoužíva žiadne lepidlo. Celé svietidlo sa dá ľahko rozobrať na opravy a výmeny.

Skynest od Marcela Wandersa nie je len lampa, ale umelecká interpretácia svetla, ktorá nádherne spája tradičnú estetiku remeselného spracovania s modernou technológiou a udržateľnosťou. Tento inovatívny dizajn prináša nový život do osvetlenia a inšpiruje svojím kreatívnym a ekologickým prístupom.

Pozrite si celú sériu Skynest od spoločnosti Flos tu

Pôvodný text od spoločnosti FLOS v článku FLOS STORIES