Multifunkčnosť a estetika v koncepcii osvetlenia - pozrite si nový rad osvetlenia Isol od spoločnosti Astep

20. maijs 2024
Multifunkčnosť a estetika v koncepcii osvetlenia - pozrite si nový rad osvetlenia Isol od spoločnosti Astep
Funkčnosť je hlavným bodom série svietidiel Isol od talianskej dizajnérskej značky Astep. Kolekcia, ktorú tvoria závesné svietidlá a stojacie lampy v niekoľkých rôznych veľkostiach, sa prezentuje uceleným dizajnom s jednotnou koncepciou. Všetky svietidlá v rámci kolekcie majú rovnaký celistvý dizajn a rovnaké krásne krémovo biele textilné tienidlo, ktoré vyžaruje klasickú eleganciu s moderným nádychom.

Hlavným tvorcom tejto nádhernej série je dánsky dizajnér David Thulstrup, ktorý v roku 2021 uviedol na trh závesné svietidlo Isol a neskôr v roku 2023 sériu rozšíril o stojaciu lampu Isol. Charakteristickým znakom oboch modelov sú ich tienidlá pohlcujúce zvuk, ktoré boli dôkladne testované, aby minimalizovali ozvenu a dozvuk v miestnosti. Vďaka tejto vlastnosti sú lampy Isol ideálne na osvetlenie miestností v kancelárskych priestoroch alebo iných oblastiach, kde je veľký pohyb chodcov a kde je potrebná účinná kontrola hladiny hluku. Väčšie miestnosti si vyžadujú lepšiu absorpciu zvuku. Z tohto dôvodu je závesné svietidlo Isol navrhnuté tak, aby sa dalo výškovo rozšíriť na účinnejšie potlačenie hluku. Prípadne môžete zavesiť niekoľko príveskov v skupinách, aby sa zvýšili ich zvukovo-absorpčné vlastnosti.

Textilné tienidlo Isol obklopuje zdroj svetla zo všetkých strán, čo vedie k mäkkému a neoslňujúcemu svetlu, ktoré sa rovnomerne šíri do všetkých strán. Vďaka tomu sú svietidlá ideálne ako ambientné osvetlenie a osvetlenie pozadia vo väčších miestnostiach. Stojacie lampy majú v nožnom spínači zabudovanú aj funkciu stmievania, takže si môžete nastaviť jas tak, aby vyhovoval danému času a účelu.

Každá verzia lampy sa dodáva v dvoch farebných variantoch s čiernym a béžovým rámom. Všetky majú rovnaké krémovo biele textilné tienidlo, vďaka čomu sa dajú ľahko kombinovať. Celú krásnu sériu Isol od spoločnosti Astep nájdete tade.