Svetlo a pohoda z tmavého severu - stojacia lampa Pilke Signature 64

11. aprīlis 2024
Svetlo a pohoda z tmavého severu - stojacia lampa Pilke Signature 64
Je nám veľkým potešením predstaviť Pilke Signature 64 Floor Lamp ako ďalší nádherný prírastok do doteraz najväčšieho geniálneho diela fínskeho výrobcu svietidiel Pilke, kolekcie svietidiel Pilke Signature.

Najmä stojacia lampa, ktorá je k dispozícii v troch nádherných farbách, je špeciálnou súčasťou ikonickej série Pilke Signature. Názov "64" odkazuje na rozmery lampy, ktoré sú 64 centimetrov na dĺžku, šírku a výšku, čo naznačuje premyslený dizajn. Rovnako ako všetky tienidlá v tejto sérii sa montuje bez lepidla alebo skrutiek a táto myšlienka sa preniesla aj do stojacej lampy Pilke Signature 64, ktorá sa montuje bez podstavca alebo tyče. Týmto spôsobom si dizajn zachováva svoju dokonalosť, takže nie je možné nič pridať ani odstrániť. Tienidlo sa dá tiež nastaviť niekoľkými spôsobmi, pričom ho možno zdvihnúť do symetrického profilu alebo nakloniť pod uhlom, aby sa stalo asymetrickým, podľa toho, ktorý vzhľad sa vám páči najviac.

Pozrite si ďalšie krásne varianty stojacej lampy Pilke Signature 64 a zvyšok série Pilke Signature tu.

Keď fínsky dizajnér Tuuka Halonen vytvoril sériu Pilke Signature, bola to pocta silným tradíciám spracovania dreva v jeho rodnej krajine. Charakteristický fínsky nádych je zrejmý v každom detaile nádherného dizajnu, od elegantnej preglejky použitej ako materiál na lampu až po zložitý geometrický vzor z prútia, ktorý evokuje zmysel pre detail a rafinovanosť, ktoré prenikajú do kultúry Sámov. Keďže Fínsko je známe aj svojimi tmavými zimami, nie je prekvapením, že Fíni sa stali majstrami vo vytváraní účinného a útulného osvetlenia, ktoré šíri nádej a radosť počas tmavých mesiacov, keď sa slnko sotva ukáže. Všetky svietidlá Pilke Signatur sa samozrejme vyrábajú ručne vo Fínsku.