FLOS STORIES: Almendra - nová svetelná mágia prírody

24. februāris 2024
FLOS STORIES: Almendra - nová svetelná mágia prírody
Španielska dizajnérka Patricia Urquiola vytvorila majstrovské dielo svetla Almendra, ktoré je očarujúcou symfóniou dizajnu a prírody. Tento modulárny systém osvetlenia oslavuje tvary a farby mandľovníka spôsobom, ktorý vo vzduchu vyvoláva poéziu. Ambiciózny projekt, ktorý zahŕňa nielen estetiku, ale aj udržateľnosť, a to všetko podporené výnimočným dizajnom a technológiou.

Vízia budúcnosti Patricie Urquioly
"Almendra je semeno aj svetlo a žije vo vnútri škrupiny, ako malá chalúpka, priestor, ktorý obsahuje semeno a chráni ho. Chcel som preskúmať energiu mandlí. Lampa je stále mechanický objekt, ale v blízkej budúcnosti si predstavujem lampu, ktorá sa otvára a zatvára, ktorá má vlastnú mobilitu.".

Poézia, svetlo a udržateľnosť v krásnej syntéze
Almendra je k dispozícii v 3 rôznych modeloch: Almendra Arch, Almendra Organic, pripomínajúci vetvy stromu, a Almendra Linear, zložený z modulárnych listov, v ktorých možno zoskupiť 3, 4 alebo 6 modulov do kríža.

Na ceste k udržateľnosti
Almendra spĺňa požiadavky protokolu ISCC (International Sustainability & Carbon Certification) a je navrhnutá s ohľadom na udržateľnosť. Jej listy a difúzory sú vyrobené zo špeciálneho polykarbonátu získaného z vedľajšieho produktu pri výrobe papiera a na montáž výrobku sa nepoužíva žiadne lepidlo. Almendra sa dá úplne rozobrať, čo znamená, že každú časť možno recyklovať.

Prírodná paleta farieb
Patricia Urquiola zvolila veľmi prirodzenú paletu farieb inšpirovanú farbami mandľovníka. Krásne matné povrchy, ako sú Off-White, Nude, Ocher, Anthracite, dopĺňajú dve metalické farby, Bay Blue Metallized a Lilac Metallized.

Modulové a nastaviteľné osvetlenie
Všetky modely Almendra umožňujú zmenu smeru svetla počas inštalácie. Každé krídlo sa dá otáčať v krokoch po 60º, aby sa dosiahla iná konfigurácia a svetelná nálada. Listy možno rozmiestniť v určených polohách (A-B-C-D-E-F), pokiaľ sa dodrží symetria svietidla, takže svietidlo zostane po zostavení vyvážené.

Dodajte svojmu domovu nádych prírodného kúzla so svietidlom Almendra - Prezrite si celý sortiment tu

Pôvodný text od spoločnosti FLOS v článku FLOS STORIES