Ragna: stojacia lampa, ktorá dokáže všetko

17. februāris 2024
Ragna: stojacia lampa, ktorá dokáže všetko
Každodenný život zahŕňa mnoho situácií s viacerými potrebami, ktoré je potrebné uspokojiť v rôznych časoch. Preto je veľmi dôležité, aby nám majetok, ktorý máme k dispozícii v našich domovoch, pomáhal pri plnení rôznych úloh. Nové prírastky do existujúcej série Ragna stojacích lámp od spoločnosti Lindby sú vynikajúcim príkladom funkčného dizajnu, ktorý je špeciálne navrhnutý tak, aby spĺňal všetky potreby, ktoré počas dňa vznikajú. Lampa zároveň dokáže zobraziť krásny vonkajší vzhľad s elegantnou estetikou a príjemným svetelným efektom, takže máte k dispozícii krásny dizajnový predmet, ktorý skrášli interiér v zapnutom aj vypnutom režime.

Pôvabná postava stojacej lampy pripomína rozkvitnutý kvet. Lampa má pevnú základňu a zodpovedajúci rám, ktorý je k dispozícii v čiernej a niklovej povrchovej úprave. Hornú časť súpravy zdobí obrátený sklenený odtieň s realistickým alabastrovým vzhľadom a krásnym mramorovaním na povrchu. Nie je to však jediný zdroj svetla: ako špeciálny prvok má Ragna aj ďalšie tienidlo v zodpovedajúcom dizajne namontované v strede rámu.

Vrchné tienidlo smeruje nahor, a preto vyžaruje krásne a rozptýlené horné svetlo, ktoré vytvára harmonické podsvietenie a úspešne dopĺňa celkové osvetlenie miestnosti. Takzvané uplight je obľúbené, pretože svetlo pôsobí oveľa mäkšie ako downlight a šíri sa ďalej do miestnosti. Spodné tienidlo je pripevnené k rámu a možno ho použiť ako lampu na čítanie, pretože je vybavené dvoma ohybnými kĺbmi na nastavenie polohy tienidla, a tým aj na zmenu smeru svetla, na tento účel je lampa vybavená malou tyčinkou na jemné nastavenie.

Oba svetelné zdroje sú vybavené energeticky úsporným svetlom LED a možno ich ovládať samostatne prostredníctvom vlastných spínačov. Spínače majú aj funkciu stmievania, ktorá umožňuje plynulé nastavenie jasu. Celú krásnu a funkčnú kolekciu osvetlenia nájdete priamo tu.