Obohaťte svoju obývačku, spálňu alebo kanceláriu o pravú dánsku klasiku. Pozrite si nádherné stolové lampy s mosadzným povrchom tu!

1. aprīlis 2024
Obohaťte svoju obývačku, spálňu alebo kanceláriu o pravú dánsku klasiku. Pozrite si nádherné stolové lampy s mosadzným povrchom tu!
V kolekcii Classic od spoločnosti Warm Nordic sa zhromaždilo množstvo nádherných výtvorov od dánskych interiérových dizajnérov z 50. a 60. rokov, ktoré krásne zapadajú do súčasných interiérov, či už ide o minimalistický, klasický alebo módny štýl. Mnohé návrhy z tohto konkrétneho obdobia majú nadčasový vzhľad a extravagantné remeselné spracovanie, ktoré sa vymyká moderným interiérom. Výsledkom je, že klasické vzory dodávajú interiérom jedinečný nádych, a keď sa skombinujú so súčasným dizajnom, domácnosť získa osobný a objímajúci štýl.

Jedným z hlavných predstaviteľov tohto rohu hojnosti skvelého dizajnu je Svend Aage Holm-Sørensen, ktorý ako umelecký kováč veľmi dobre chápal potenciál rôznych materiálov a vedel ich nanovo stvárniť. Dnes sa štýl Holm-Sørensena ako dizajnéra nezameriava len na severský trh, ale o jeho osobitý a experimentálny prejav prejavuje záujem aj medzinárodný trh. Dánska dizajnérska značka Warm Nordic znovu vydala niekoľko nádherných výtvorov Holm-Sørensena. Všetky ich nájdete priamo tu.

V roku 1952 Holm-Sørensen navrhol sériu stolových lámp Brass Top, ktorá nádherne ilustruje úžasnú schopnosť dánskeho dizajnu spojiť vynaliezavosť a jednoduchosť v nádherných výtvoroch, ktoré majú výrazne moderný, severský vzhľad a zároveň si zachovávajú všetky elegantné prvky, ktoré charakterizujú klasický štýl. Vrchná časť rovnomenného tienidla, zodpovedajúci rám a guľový prvok na konci vyťahovacej šnúry sú vyrobené z masívnej mosadze, čo dodáva lampe výrazne klasický vzhľad. Asymetrické lakované kovové tienidlo a pútavý dizajn podstavca však z lampy robia vzrušujúci pútač pozornosti s jedinečnou osobnosťou. Tienidlo má tiež charakteristické svetelné otvory pozdĺž okraja, ktoré dodávajú svetelnému efektu ďalší rozmer a vytvárajú podpis kolekcie svietidiel. Všetky nádherné farebné varianty nádhernej dizajnovej lampy nájdete tu.