Dva nové, krásne farebné varianty závesného svietidla Ray od spoločnosti Globen Lighting

21. marts 2024
Dva nové, krásne farebné varianty závesného svietidla Ray od spoločnosti Globen Lighting
Otvorenosť, transparentnosť, ľahkosť a pôvab sú kľúčové slová, ktorými možno opísať kolekciu svietidiel Ray od švédskej spoločnosti Globen Lighting. Kolekciu, ktorá pozostáva zo závesných, podlahových a stropných svietidiel, navrhol a skoncipoval írsky dizajnér Patrick Hall, ktorý pôsobí aj ako výkonný riaditeľ spoločnosti Globen Lighting. Po 30 rokoch práce projektového manažéra a dizajnéra stojí Hall za viacerými úspešnými kolekciami a radmi svietidiel. Kompletnú ponuku Hallových výtvorov nájdete tu.

Charakteristickým znakom všetkých svietidiel série Ray je ich otvorené dvojité kovové tienidlo. Tvrdé, pevné médium však vyvažuje tvar, ktorý sa vyznačuje mäkkými krivkami a miernou asymetriou. To dodáva celkovému dizajnu jemnú eleganciu a krásny organický vzhľad, ktorý vytvára dojem ľahkého a vznášajúceho sa tienidla - skutočného vrcholu v interiéri. Závesné svietidlá boli doteraz k dispozícii len v neutrálnych farbách a v mosadznom variante. Teraz sa však krásny dizajn vracia v žiarivo zelenej a modrej verzii, ktorá ešte viac umocňuje dizajn vďaka nádhernej hre farieb.

Umná otvorenosť konštrukcie závesného svietidla objíma zdroj svetla, ale nezakrýva ho, čím zabezpečuje jasné a priame osvetlenie a zároveň robí žiarovku dôležitou vizuálnou súčasťou celkového výrazu svietidla. Z rovnakého dôvodu je svietidlo vybavené objímkou E27, ktorá je vhodná pre širokú škálu typov žiaroviek. Je dobré vybrať si guľovú žiarovku, ktorá krásne doplní optiku lampy a dodá dekoratívny prvok celému súboru. Pre svietidlo Ray Pendant je obzvlášť charakteristická flexibilná konštrukcia tienidiel, ktorá umožňuje ich rozličné usporiadanie. Môžete si vybrať, či chcete svetlá usporiadať oproti sebe v krásnom zrkadlovom efekte, alebo do seba, čím vznikne dômyselná súhra vzoru v oboch tienidlách.

Pozrite si oba prívesky Ray tu