Nové prírastky do kolekcií svietidiel Tolomeo a Ilio od Artemide v exkluzívnych špeciálnych edíciách

29. janvāris 2024
Nové prírastky do kolekcií svietidiel Tolomeo a Ilio od Artemide v exkluzívnych špeciálnych edíciách
V roku 2023 uzrelo svetlo sveta niekoľko krásnych špeciálnych dizajnov talianskej dizajnérskej značky Artemide. Patrí medzi ne vianočná edícia ikonickej série architektonických lámp Tolomeo, ktorá sa vyrába od roku 1987, keď bola lampa navrhnutá, aj exkluzívna limitovaná edícia série stojacích lámp Ilio pri príležitosti 10. výročia tejto série. Obe edície si zachovávajú rovnako prísny dizajn, ktorý charakterizuje zvyšok série, a majú rovnakú vynikajúcu kvalitu podľa svojich funkcií.

Špeciálna edícia Tolomeo má krásnu medenú povrchovú úpravu a dodáva sa v menšom formáte, ktorý má približne polovičnú veľkosť oproti pôvodnej stolnej lampe. Vznikla tak krásna dizajnová lampa, ktorá sa hodí aj na menšie stoly a plochy s obmedzeným priestorom. Lampa je súčasťou oceňovanej série architektonických svietidiel Tolomeo, ktorú pre spoločnosť Artemide navrhli Giancarlo Fassina a Michele de Lucchi. Od svojho uvedenia na trh v roku 1987 získala lampa Tolomeo množstvo ocenení vrátane ceny Compasso d'Oro v roku 1989 a Observeur du Design Paris v roku 2001 a zdobí nespočetné množstvo pracovných stolov po celom svete. Viac informácií o tejto nádhernej sérii a jej histórii si môžete prečítať tu

Séria Ilio, ktorú navrhol samotný zakladateľ spoločnosti Artemide Ernesto Gismondi, je známa svojím mimoriadne detailným dizajnom, čistou geometriou a minimalistickým výrazom. Všetky tieto vlastnosti, ktoré charakterizujú sériu Ilio a dodávajú jej vysokú rozpoznávaciu hodnotu, boli zachované aj vo výročnej edícii, avšak s fascinujúcou povrchovou úpravou. Povrchová úprava bola nanesená špeciálnou PVD technikou, ktorá umožnila vytvoriť plynulo odstupňovaný prechod od zlatej v spodnej časti po striebornošedú v hornej časti. Výročná edícia Ilio bola vyrobená len v 2000 exemplároch. Každý exemplár je označený sériovým číslom a podpisom Ernesta Gismondiho. Výročnú edíciu nájdete spolu s ostatnými priamo tu.