Neobmedzená radosť so stolnou lampou Portofino v prenosnom dizajne

15. februāris 2024
Neobmedzená radosť so stolnou lampou Portofino v prenosnom dizajne
V nádhernom spojení formy a funkčnosti, praktickosti a nádherného exteriéru vytvoril dizajnér Valerio Sommella sériu stolových lámp Portofino pre talianskeho výrobcu svietidiel Nemo Lighting. Sommella sa narodil v Miláne a vyštudoval dizajn na Politecnico di Milano. Od začiatku svojej kariéry a najmä po založení vlastného dizajnérskeho štúdia v roku 2009 si Sommella vybudoval pôsobivé portfólio krásnych a jedinečných návrhov. Sommella považuje každý projekt za príležitosť vyjadriť myšlienky prostredníctvom dizajnérskych konceptov a usiluje sa o to, aby sa forma, materiál a technológia spojili do vyššej jednoty. Viac nádherných návrhov Valeria Sommellu nájdete priamo tu.

Sommellove základné princípy sa jasne odrážajú v dizajne stolovej lampy Portofino, ktorá je vďaka dômyselnej kombinácii geometrických tvarov, vysokej, štíhlej postave a harmonickej súhre ľahkosti a hmotnosti sama osebe umeleckým dielom. Rám a tienidlo sú vyrobené z hliníka s krásnou povrchovou lakovou úpravou dostupnou v niekoľkých rôznych odtieňoch, zatiaľ čo podstavec je vyrobený z mramoru v zodpovedajúcej farbe. Zdroj svetla pozostáva zo zabudovaného LED modulu, ktorý je namontovaný na spodnej strane tienidla a posiela svetlo smerom nadol v krásnom stropnom svetle, ktoré vytvára nádherné osvetlenie a zároveň zvýrazňuje krásny dizajn lampy. Svetlo sa ovláda pomocou tlačidla v spodnej časti rámu. Tlačidlo má zabudovanú aj funkciu stmievania, takže jas môžete nastaviť v troch úrovniach. Tým sa dosiahne osvetlenie s celkovým jasom 100 %, 70 % a 35 %.

Lampa je bezdrôtovo navrhnutá, takže si jej svetlo môžete užívať, nech ste kdekoľvek. Zabudovaný svetelný zdroj LED sa nabíja prostredníctvom priloženého kábla, ktorý sa pripája do portu USB lampy. Po 4,5 hodinách je lampa plne nabitá a môže svietiť až 15 hodín.

Pozrite si stolnú lampu Portofino vo všetkých verziách priamo tu.