Toto ikonické svietidlo je teraz k dispozícii vo farbe s fantastickými novinkami série Wire od Vernera Pantona.

13. decembris 2023
Toto ikonické svietidlo je teraz k dispozícii vo farbe s fantastickými novinkami série Wire od Vernera Pantona.
Od uvedenia radu Wire na trh v roku 1971 sa tento nádherný rad svietidiel považuje za skvelý príklad dánskeho dizajnu. Autorom tohto radu je ikona dánskeho dizajnu a národný hrdina Verner Panton, známy svojimi premyslenými návrhmi s čistými líniami a jemnými plastickými vzormi. Panton sa špecializoval na používanie plastu ako média a vytváral jasné a živé formy, často v extravagantných farbách, ktoré charakterizovali jeho nenapodobiteľný štýl 60. rokov.

Dnes je rad stojacích a stolových lámp Wire k dispozícii v extravagantných farbách, ktoré ešte viac umocňujú už aj tak skvelý dizajn.

Jednoduchosť a jednoduchosť v dokonalej harmónii

Je to práve dokonalá kombinácia jednoduchosti a zložitosti, ľahkosti a hĺbky, vďaka ktorej svietidlá Wire vynikajú. Základom je pochrómovaný drôtený rám, ktorý dal sérii názov, a farebné plastové tienidlo s jemnými, súvislými krivkami zakrývajúcimi svetelný zdroj. Spoločne vytvárajú dekoratívny výraz kombinujúci svetlo, industriálne prvky a bohaté neutrálne odtiene. Stojacie a stolové lampy sa preto dokonale hodia samostatne aj spolu.

Sofistikovaný dizajn pre kvalitný svetelný efekt

Svetlo ukryté pod tienidlom nikdy neoslňuje. Podstavec je obklopený kovovým reflektorom s rovnakou chrómovou povrchovou úpravou ako podstavec, takže svetlo smeruje nahor a von cez plastové tienidlo vytvára krásne nepriame osvetlenie. Farebné tienidlá tohto radu zvýrazňujú farby a pri rozsvietení dodávajú svietidlu jasný charakter. Tento typ nepriameho osvetlenia je ideálny ako kulisa, ktorá dopĺňa zvyšok miestnosti.

Pozrite si celý rad svietidiel Verner Panton Wire tu.