Dokonalé osvetlenie s lampou Ghost od spoločnosti 101 Copenhagen.

29. novembris 2023
Dokonalé osvetlenie s lampou Ghost od spoločnosti 101 Copenhagen.
Dánska dizajnová značka 101 Copenhagen pridala do svojej novej kolekcie niekoľko krásnych svietidiel a interiérových kúskov vrátane moderného a fascinujúceho Ghost. Je ideálna pre tých, ktorí milujú moderný minimalizmus a majú záľubu v abstraktnom umení. Vďaka inovatívnej technológii osvetlenia, jednoduchému dizajnu a ostrej jednoduchosti je Ghost vhodný do všetkých moderných priestorov a interiérov.

Rovnako ako celú kolekciu, aj svietidlo Ghost navrhla dánska dizajnérska dvojica Christian Sofus Hansen a Tommy Hildal, ktorí sú zároveň vedúcimi dizajnérmi spoločnosti 101 Copenhagen. Tommy Hildal má dlhoročné skúsenosti v módnom priemysle, než sa vydal na dráhu interiérového dizajnéra. Jadrom jeho práce je záujem o materiály a proces, ktorým sa z nich stávajú umelecké diela, čo sa odráža vo všetkých Hildalových premyslených návrhoch. Christian Sofus Hansen študoval architektúru a dizajn na Kráľovskej dánskej akadémii výtvarných umení a špecializuje sa na kombináciu tradičného dizajnu s modernými technológiami a výrobnými metódami. Od roku 2015 títo dvaja géniovia dizajnu pracujú bok po boku na sérii úžasných interiérových návrhov. Ďalšie projekty Christiana Sofusa Hansena a Tommyho Hildahla nájdete tu.

Výrazný grafický dizajn svietidla Ghost vychádza z umenia minimalizmu a spája osvetlenie a sochárstvo v pôsobivom dizajne s moderným nádychom. Namiesto bežných tienidiel a svetelných zdrojov je Ghost pútavé svietidlo s abstraktným, pokrúteným vzorom, ktorý tvorí celú hlavu svietidla. Skladá sa z bielej akrylovej trubice, za ktorou sa nachádza svetelný zdroj LED, ktorý po zapnutí svietidla osvetľuje celú štruktúru. Inovatívne svietidlo je k dispozícii v dvoch rôznych veľkostiach, z ktorých každá má svoj vlastný fascinujúci svetelný vzor.

Viac tu